Home > Social Media

Wat is sociale media

Sociale media is een verzamelnaam voor online kanalen waar je informatie met andere gebruikers kunt delen en waar een hoge mate van interactie plaatsvindt. Er zijn verschillende sociale platforms waar je ongetwijfeld wel eens van gehoord hebt. Denk bijvoorbeeld aan Facebook, Twitter, Instagram, YouTube of LinkedIn.

Hoewel deze kanalen allemaal onder de noemer sociale media vallen, hebben zij verschillende doeleinden. Zo staat bij LinkedIn de zakelijke relatie centraal, worden er op YouTube video’s geplaatst en draait Instagram om het delen van momenten via foto’s

Lees meer

Daarentegen hebben sociale media ook veel dingen gemeen. Zo creëren gebruikers zelf de inhoud door bijvoorbeeld video’s of berichten te delen. Dit wordt ook wel ‘user generated content’ genoemd. Daarnaast staat overal het sociale aspect centraal. Gelijkwaardige personen met dezelfde interesses, normen en waarden weten elkaar te vinden via sociale media. Dit is niet alleen ideaal voor onderlinge interactie, ook bedrijven kunnen hier handig gebruik van maken. Zij kunnen namelijk op persoonlijk niveau inspelen op een specifieke doelgroep. Dit wordt ook wel social media marketing genoemd.

Wellicht klinkt het eenvoudig om sociale media in te zetten voor je bedrijf. Toch is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van dit dynamische vakgebied. Sociale media moeten namelijk wel een meerwaarde hebben voor je bedrijf en de juiste resultaten opleveren. Gebruik LinkedIn bijvoorbeeld voor het onderhouden van contacten met relaties, Facebook voor het organiseren van winacties en Twitter voor het delen van aanbiedingen. Begin dus altijd met een duidelijke strategie!

Voordelen sociale media

Er zijn verschillende voordelen te noemen van sociale media:

  • Berichten op sociale media worden gemakkelijk gedeeld. Hierdoor kan er snel een ‘viral effect’ ontstaan; oftewel, je bekendheid kan snel groeien met goed doordachte content;
  • Als adverteerder kun je via social media veel mensen bereiken en biedt social media veel mogelijkheden voor gericht adverteren;
  • Sociale media zijn actueel. Je bent dus snel op de hoogte van het laatste nieuws en je kunt hier direct op inspelen;
  • Sociale media zijn niet duur. Het aanmaken van een account is vrijwel altijd gratis en ook de marketingkosten liggen lager;
  • Via sociale media leer je jouw publiek beter kennen. Het is dus een uitstekend middel voor marktonderzoek;
  • Sociale media scoren goed in zoekmachines. Dit is te danken aan het objectieve en betrouwbare karakter van sociale kanalen.

Nadelen sociale media

Hoewel sociale media veel voordelen kent, zijn er ook enkele nadelen te noemen:

  • Op sociale media wordt veel gedeeld. Dit zorgt er voor dat sociale kanalen steeds meer van je te weten komen. Het is dan ook belangrijk om bewust te blijven van je privacy;
  • Waar het eenvoudig is om een bericht te plaatsen op sociale media, is het een stuk moeilijker om deze weer te verwijderen. Content wordt regelmatig gedeeld en hierdoor blijft een ondoordacht bericht mogelijk nog jaren aan je kleven;
  • Consumenten kunnen alles over je bedrijf zeggen op sociale media. Naast positieve berichten, kan dit ook zorgen voor slechte publiciteit. Het is dus belangrijk om hier goed mee om te gaan.

Samen werken aan een indrukwekkend resultaat!

Resultaatgerichte (online) strategie.
Optimale branding.
Daadkracht & volledige ondersteuning.
Ruim 10 jaar ervaring.
Neem contact op Bel mij terug

Wat klanten over ons zeggen

Brand Hero is een professioneel reclamebureau. Een frisse kijk op het gebied van online marketing. Linkbuilding en SEA lopen goed dankzij dit bureau. Ik ga in de toekomst zeker meer met ze doen.
20:06 25 Jun 20
Alle is prima gegaan in de samenwerking met Brand Hero. Ze hebben een paar mooie websites gemaakt voor ons en niet te duur. Ik kan ze zeker aanbevelen!
21:33 02 Apr 20
Inmiddels heeft Brand Hero voor onze bestaande onderneming alles perfect geregeld! Een logische stap om ook mijn nieuwe onderneming Viva Vastgoedstyling in Rosmalen hier onder te brengen. Perfect aangevoeld wat mijn wensen waren, superblij met het resultaat! Boyd, Rim en team super bedankt! Een heel fijn team om mee te samen werken met een perfect resultaat! Groetjes, Marc, Roos, Do en Angela van het Abelen team!
07:56 02 Apr 20
Wat heeft Goldies Reclame een leuk en gezellig team! Ze zijn creatief, professioneel, leveren kwaliteit en luisteren goed naar alle wensen. Goldies Reclame heeft mij goed geholpen! Heel erg bedankt!
15:42 07 Jan 20
08:08 03 Jul 19
Het Goldies Reclame team heeft mij op zowel online als offline vlak enorm verder geholpen. Met de vertrouwde service was het eindproduct geheel naar mijn wensen doorgevoerd.
10:30 15 May 19
Professioneel, creatief en erg gedreven. Scherpe prijs en uitstekend resultaat! Het team denkt goed met je mee en beantwoord al je vragen. Luisteren goed naar wensen en nemen deze ook goed op. Alles wat je zoekt vind je bij Goldies Reclame!
10:04 15 May 19
Boyd, Rim en team. Dank jullie wel voor jullie creativiteit, professionaliteit, inspanning en geduld!
22:02 15 Nov 17
12 Jaar een rijschool hebben en dan eindelijk een bedrijf tegenkomen wat zich in alles aan hun woord houdt. Goldies.Hele prettige mensen, super samenwerking en een MEGA resultaat.
06:23 06 Apr 17
Ik ben goed geholpen door dit bedrijf. Zijn ook zeker in voor creatieve opdrachten en daarin actief meedenken. Scherpe prijs en uitmuntend resultaat! Mijn huisstijl & website is zeer strak en past precies bij hetgeen ik wil uitstralen.
14:56 16 Jan 17
Goede resultaten en uitstekende communicatie!
17:36 11 Oct 16
Dameskleding voor de modebewuste vrouw van 50 jaar en ouder; daar staat A&B/CCI Damesmode voor. Specialisatie in deze doelgroep staat bij onze modezaak dan ook centraal; de tijd nemen voor klanten, open staan voor een praatje en passend kledingadvies. Goldies Reclame realiseerde een restyle van ons gezicht die hier perfect op aansluit; modern, herkenbaar en vertrouwd. Zowel online als offline is nu duidelijk waar wij voor staan. Klanten kunnen overzichtelijk onze collectie bekijken en op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via de nieuwsbrief. Onze wensen werden goed begrepen en het team reageert snel op vragen. Een vindingrijk bedrijf waar we graag zaken mee blijven doen.
13:23 10 Oct 16
Een trouwceremonie die helemaal past bij de klant; dat is wat ik als trouwambtenaar beoog. Het team van Goldies Reclame heeft voor mij een prachtig product opgeleverd. Het maatwerk en de kwaliteit en die bij mij centraal staan, heeft Goldies Reclame op de perfecte manier weten te vertalen naar een sierlijk ontwerp. Met veel enthousiasme en gedrevenheid hebben de medewerkers gewerkt aan een huisstijl waarin mijn persoonlijkheid terugkomt. Dankzij de korte lijnen is het prettig communiceren met het team van Goldies Reclame. Niets is hen teveel gevraagd!
13:22 10 Oct 16
Goldies Reclame is een reclamebureau die meedenkt en een graag een stapje meer zet voor de klant. Wat ze maken is kwaliteit en ik ben zeer tevreden met mijn nieuwe logo!
06:42 18 Jul 16